top of page

Vluchtelingenhulp

Kurukshetra blijft niet staan maar strijdt waar onrecht is....

Kurukshetra helpt de vluchtelingen!

Als organisatie die zich inzet voor zieken en mensen die in nood verkeren, kan Kurukshetra niet afzijdig blijven bij de humanitaire ramp en de uitdagingen die de vluchtelingencrisis in Europa en in België met zich meebrengt.

Het gaat over tienduizenden mensen die oorlog en onleefbare omstandigheden ontvluchten op zoek naar een menswaardig bestaan en een toekomst voor hun kinderen.

Velen ondernemen een barre, maandenlange tocht met al hun bezittingen in een rugzak of zelfs een plastic tasje. We kunnen ons onmogelijk voorstellen wat al de verhalen zijn van deze mensen en hoe die gebeurtenissen hun leven ontredderen.

Om hen een beetje warmte te schenken en hen welkom te heten, werken we samen met o.a. de organisatie “Vriendschap zonder

grenzen”. Deze groepering gaf al vanaf augustus 2016 wekelijks ontbijt, vanaf 6 uur s’ochtends, aan de vluchtelingen die

wachten voor de deuren van de dienst Vreemdelingenzaken. Syriërs, Irakezen, Afghanen, Tsjetsjenen, Somaliërs…allemaal mensen in nood.

Buiten het ontbijt worden er ook verhalen uitgewisseld, contact gehouden, individuele mensen opgevolgd en bijgestaan en activiteiten georganiseerd. Tussen de medewerkers die het ontbijt verzorgen zijn er een hele reeks leerlingen, studenten van de ULB, mensen van Marokkaanse afkomst, allerlei vrijwilligers en… vluchtelingen zelf die reeds enkele maanden in ons land verblijven.

Alleen door ons te verbinden en samen te werken aan een steeds evoluerende maatschappij is er ook toekomst voor allen die hier leven en komen leven.

Daar willen we een steentje aan bijdragen. Je kunt altijd contact opnemen met Linda (+32 (0) 499 801 695) voor meer info.

bottom of page